Med 18. in 25.5.2018 se je doživljajsko-pedagoškega projekta “Novi Sad 2018” udeležilo devet otrok in mladostnikov obeh spolov.

Vtisi udeležencev projekta:

“V Novem Sadu, oz. nasploh v Srbiji sem zelo užival! Spoznal sem veliko novih stvari. Videl sem njihovo kulturo in navade. Sprva sem imel pomisleke glede odhoda in pot tja je bila res mučna. Ko pa smo se nastanili v veliki vili, pa sem počasi spoznal, da le ni tako slabo! Užival sem v savni in kopanju v notranjem bazenu. Tudi Beograd mi je bil zelo všeč, saj je tam veliko lepih ulic in veliko ljudi. Zanimivi so mi bili tudi živalski vrt in zgodovinski muzeji. Le določeni mladostniki so mi včasih šli zelo na živce in moral sem se zadržati grdih komentarjev. Ampak v teh počitnicah sem zelo užival in vsa pohvala organizatorjema!”

“Ko sem zvedela, da grem v Srbijo, sem bila vesela, saj sem vedela, da bom videla polno lepega in novega. Priznam, bala sem se kako bo, saj gremo iz mešanih skupin in ker sem vedela, da bom najstarejša. Sedaj lahko rečem, da se je dobro izšlo, razumeli smo se, bilo je OK. Prvič sem bila v Srbiji in naredila sem veliko lepih fotografij. Tudi jahala sem in premagala strah pred konji. Spremenila bi edino prehrano, sicer pa je bila OK. Všeč mi je bilo, da smo en teden lahko bivali v takšni hiši in se odklopili od vsega. Hvala za to izkušnjo!”

“V Novem Sadu je bilo res carsko in smo lepo uživali in smo se lepo kopali in smo se zvečer kartali in smo se igrali banbiton in smo se imeli lepo v živalskem vrtu in smo šli pogledat od titota spomenik.”

Organizatorja in izvajalca projekta sva bila Ivan Dobaj in Konrad Zajc.